lebiu lha

Thursday, April 28, 2011

dop puas ati..ngaaa

bosan tp omwork tak buat jugak
maen plants vs zombies tp nk jugak chat
kursus 3x ari sabtu , hajat nk buat lesen terbantut !
10 may mid year exm, tp x start buat revision agi,
nak msj, line celcom bz giler, hangitt !  kuar sent, padahal msj xsampai pon. ngekk !
cuti pon macam x cuti, keje yg cg bg belambak, heshhh!

Sunday, April 24, 2011

sy menghitamkan lagi kulit sy yg hitam skrg, ngee~

salam

yeay, ari kames bru nih, aq daftar masok khemah, skali ngan semekk mira, oh yeah, aq mmg semangat bab2 khemah ni, lagi2 ngan semekk,,,memang giler2,, menanti malam ke-2 !! tetapi hampa! malam kedue semua tido lam khemah, hadesss-----


lepas daftar kena la psang khemah,, tp aq just tolong2 je, sbb aq cbuk amek pic, soley soley~...tp op, khemah aq ni, time nak pasan ow, terbang,, haha..

lps psang khemah, makan2,pas2 pegi surau, smpai la isyak, sbb bdk form3,5, 6 atas buat munajat solat, kene join skali ler,,,

lepas munajat ow, kene tido awal, sebab kene bgon awal, ade xtvti NIGHT WALKING, kene jalan pegi taman tamadun islam, jauh tuh,, hishhh...cg suh tido pukul 11, sebab kene bangon kul 3, sek2 aq ni, pukul 1 baru nak tido, aps2 mule la ngantuk,, hahaha,, sampai kat TTI tu, aq sambung tido balek mase org smayang subuh ^,^
HARI JUMAAT

ari jumaat paling bez, sbb ade maen sukaneka,, hahaa,, aq pom join, dye ade acare, puzzle, isi air lam botol, tiup tepung, larian berhalangan,persembahan, sume aq masok ..eh eh, tipu, puzzle ngan tiup tepung j aq x masok, ahhaa,...sume acare pagi tu, : : puzzle, isi air lam botol, tiup tepung krs menang, dapat no1 yeay ! haha..





lepas maen2, budak laki kene siap2 nak solat jumaat, so, aq n de geng kena masak, ape?? ada masak?? aahhahah,,,horlla ! bez, taw dop,, huhu,,,tugas aq buat air jew, hhhehehe,,,aq ade jugak usha dapur krs mase masak sup sayur, tp mu bayang a, aq kacau sambil pegang tudung periuk ..ding ! aq takot kene minyak panas, hehe,,,
 
time ni, x masok kubis ag, haha,,,


malam tu, ade persembahan,,, aq jadi roh mak ,,,adoii, pakai kaen smayang,,,aahahaha.

lepas persembahan,, kena balik ke khemah masing2, sbb kene bangon awl, tp aq xnk tido awl, sbb esokkan tu bday aq, hehe, aq nk makan kek, tp cg xbagi, hahha,, au mnde,, last2 boleh jugakk..siyez aq eppy giler ngan sek2 ni, walaopun clebrate kat tgh2 padang, tepi khemah plak tu, sek2 ni sanggup tunggu n tido lewat,,thanx sume, syg mu !!

lepas makan tu, aq pom reply msj2 dr mber yg igt bday aq, aww..so appreciate it ! 
*to my lubly fren,, macekk, alia, teha, n yg len2, sory xdapt clebrate ngn awop2 sebab esokkan tu sy ade kursus, kite clebrate len kali neh, nk bagi kek, kek cair eapon, peace ^.^ !!!

Tuesday, April 19, 2011

saya tengok sekolah saya lawan bola

18-4-2011..yeah, hari besejarah,,,x3 aq sudah berusie 1 tahun, kene sambut, kene sambut! haha..bukan tu jew,, ari tu jugak, sek aq lwn ss final kat sek seri nilam, wow, seri nilam ??? waaaaaaaaaa..hahha,,,mengarot mu adda !

pagi tu mase pehimpunan pagi kat dataran form masing2, sir zaki ade gtao yang team bola stamad dpt pegi final.lawan ngan ss..so mari a sokong team sekolah kite ni..bg semangat kt dyeorg nk maen,, aq taw dh, ade mber yg msj aq,,*cey blagak mu ada*...mber2 aq yg len pe agi,, eh eh mu nk gi x ?? mu leh g x ??..kecoh beto,..hahaha,,,mmg nakal kalo igt balek,,, last2..pegi jugak, memang penuh parking ! macam kat mydin..hahaha..








taw tak taw takk,, jersi yg aq pakai tuk maen netbol arituh, dipakai oleh,,,jeng jeng jeng..hahaha....xsangke awk yg pakai, kalo sy taw awk yg pakai, mmg sy puh puh dulu jersi tu mase nk anta,,haha,,,suke tgok awk maen..cool+ bnyk skill....cayala u bro...(syg mu !! ops ! panass !! hehe..*gurauan semate-mate ! *)

aiyaya..anniversary yg ke-19 !

salam..
hah, sape yg sambut anniversary yg ke 19 ow, aq kew?? nop! umo aq baru 16 huhu,,,aq ngn boyfie aq ke?? pom tidak, abes tuh?? hohoho....mama n abah aq punye anniversary lol. waaa..aq mmg da set reminder as anniversary kat fon aq tuh, hom keling keling keling bnyi, aq tgok a, hesh, pemende nih?? lak, ari ni anniversary mama n abah upenye,, hom, nk celebrate ke tak? nak ke tak? nak nak nak.....nk wish ke?? ofkos la kne wish!

entah nape aq balek je dari sek, aq nampak bayang2 abah, samade jasad abah o dye ad bela antu raye yg sebijik ngan muke dye, weyh2, nop nop, xmaen bela2 nih, kiteowg bela monty je, yg sgt comey! ...ermm memang manusie yg aq nampak lam umah aq mase aq balek dari sek tu abah, komfem, sebab aq bace 3 kul + ayat kursi, sebab bayang2 tu x lari la aq yakin+konfiden tu abah.. ha3..

aq on tnye la, abah! ari niy anniversary mama n abah kan? abah xnak celebrate ke?? kuar dating ke ngan mama??? xnak ke xnak ke?? selamber yokyo ow je aq ngan abah aq yg spotim niyh,, hom, abah aq jwp, erm malam ni la,,eh eh, tanye la mama dulu, hihi...*abah aq pon taw suke malu2 gtu,, heran aq* hakhakhak

aq pom kol mama,, tut tut tut tut,,,*ni sbab dye x buat caller ringtone! *..ellow,,hom, mama da angkat,, hee,,,mama..ari ni annversary mama ngan abah kan, abah nk ajak mama kuar, blalalallaa...pnjang lagi aq mengarot, and tut tut tut balek...

malam tu, siap2 ..stat kete..jalann................................................pap, sampai da...kiteorg clebrate kat noor arfa garden..btol x ow, ntah aq x bace ngan clear,,yg penting tmpat tu bez+ cool je,,,huhu

moge2 dyeowg kekal hingge k akhir hayat besame fmily terchenta..amiinnn

Sunday, April 17, 2011

tak dapat celebrate bday taon niyh.,..sobsob..

salam...

bday aq tinggal 5 hari lagi, hah,  xlame da, waa debo..dupdapdupdap,, aq semakin hampir ngan hari tuaku,,,wah! siap mu mira + iera,, aq lagi tue dari mu due org, so, mu kene ikot cakap aq, wah, lawan cakap staf sarjan ye,,,lek lek lek mekk...

balek topik xleh celebrate bday,  y aq xleh celebrate?? SEBAB! aq ade kursus RC+ khemah  krs, wah, sangat2 bz mu adda! yela, khemah start 21-23 hb,, kursusRC pulak tiap start hari sabtu nih (23hb 4) n buat ari sabtu je selame 3 kali brturut-turut,,,kalo x silap buat kat kolej komuniti..wah abang2 yg ajar ek, kalo abang2 yg aja, setiap ari pom boley buat kursus RC ow, ngeee~

Tuesday, April 12, 2011

saya nak LARI DARI UMAH !

hom, memang sy nak lari umah, skali ponteng sekolah, yeay,, sangat2 hepi kalo dapat buat dan berjaye buat dengan rase x besalah,, hah? memang sy x besalah, lari dengan keizinan my parents, haha! bongak! tu bukan name lari, adooii

skola stamad buat lawatan fizik, pegi kl-melaka-t'ganu, hom 3negeri, ahaha, 3negeri mu pegi sendiri a adda, 2 negeri je,,, bape tempat ek nak pegi?? aq pom x sure, sbb tadi aq x pegi pejumpaan, bukan aq malas, tapi aq ade mesyuarat ngan cg2 n pakwe2 macho tuk buat kejohanan badminton terbuka, gilak, banyak keje, aq kene tulis tu tulis ni, ape yg cg sebut, aq kene tulis, waaaaaa,,  mmg laju gilak kene tulis td,, skali aq tnye, ' hah, nape cg? ' cg ulang balek, ade skali tu, cg ulang sampai 3x, haha, eapon sape suh cakap laju sgt, bajet aq ni ngah taip pakai komp,,. haish! ketas keje agi, waaa...sampai ponteng sume kelas lepas rehat,, PENGORBANAN!

back on topic, ni da jauh menyimpang niyh! malam ni betolak pukul 10 malam, tp pukul 9 kene ade dh kat skola,,bimbang bas nak gerak, baru sampai, x ke org len bising, bajet nak tunggu dye sorg, hoho!..patot nye, petang ni ade trenim bola baling, tapi aq malas nk pegi, takot letih malam nt...letih maen hoki maren pon x ilang agi,, hom, lepas ni aq kena bersara dari masok pape xtvti, COZ CG HASNAH SUDA MARE..td lepas siap buat ketas keje, aq sempat a masuk kelas kimia, sbb ari ni kelas aq balek pukul 2, kelas laen 1.20 / 1.40 balek da, sempat a blaja jap, TAPI! await hang duk menung jauh adda ??????? cari pasai no ngan cg hasnah, haha! dh la masok bab baru tadi, bab ' CHEMICAL EQUATION ' susah la jugak bab ni sbb x blaja dari awal, aq TERmenung kejap je, aq bukan nye tengok mende laen pon, aq tengok buku tex teha je, tibe2 cg habaq...' adda, nengung mnde yang jauh sgt tu?? ngantuk ke??   '   aq pom jawap x ngantok la cg, cume TAK PAHAM~..cg pom kate, xpe, naty salin nota kawan, dgr je dulu ape yg cg nk aja ni, hurm okey2,,,mujo dye x marah aq, haha, dup dap dup dap aq td,,

mao packing barang, mlm nt mao lari dari umah, lari selama 4 hari 3 malam..mmg bez..haha
chao~

Sunday, April 10, 2011

mengganas pada waktu malam!


Hah, memang, dye nih, kalo masok je pukul 9 mlm ke atas, memang gile gile la, aq memang takot kalo duk ngan dye, tak dapat dijamin keselamatan hidup aq niyh, ..memang bahaye sangat2...kalo nak duduk jugak ngan dye, pastikan jarak anda 1m , kalo lebih lagi afdal, dan pastikan jangan memakai pakaian yang mengghairahkan si dye, fuhh, kalo tali2 tu jangan la pakai, aq bimbang dye tarik sampai koyak je...kang mu jugak yg susah,,,

Berbalik kepada tajuk, sape si dye yang berbahaya sangat ni dan patot kite hindari pada pukol 9 malam ke atas, hoh, ni la MUKE WANTED!!



Sebenanye ni la si MONTY aq, kesayangan aq yg ke-2..hah ke-2..so sape yg pertame ow, ofkos la my family, hoohoho,, boyfie letak yang last takpe,,huhu...monty ni memang la, dulu memang, aq admit yang aq takot sangat2 ngan mende hidup yg BERBULU..hahha, manusia pom berbulu jugak, tp entah, nape aq x takot kat manusie, agak2 kalo aq takot kat manusie, aq nak kawan ngan sape la,,hahhaa,,,*bebolokses* dari kecik sampai la umo aq 15+ memang aq EEEEE kalo kucing lalu tepi aq, yeah, xbaek buat derk ngan mende yang nk manje2 ngan kite, hoh, kalo 4we nk manje ngan kite, cpat  je, kalo ngan kucing menjerit sakan,,,ahaha! *kidding*
Aq jadi berani ngan binatang berbulu ni sejak hadirnye MONTY lam kehidupan aq,, cewah, macam teman idop aq je menatam ni, ops!  Mule2 dye masok umah aq tu, memang aq excited gile nak pegang, dah aq xbrani, nk pegang gane nye..kan? so, aq beranikan dri aq pegang dye, tp step by step ..jangan la yang takot kat kucing, mu g baling kucing kat dye, xke mu kena maki hamun+dgr dye zikir munajat! Hesh....

STEP  YG AQ BUAT!
1-     1- Gosok kepale dye, then turun kat badan dye,
2-      2-Try pegang dye bile dye ade kat tangan orang len, n pastikan mende tu tak ganas!
3-      3-Bile dah hari2 gosok, komfem mende tu layan mu ngan baek, same macam mu lyn dye, so mu leh peluk  dye, slow slow, jangan buat dye macam bantal busuk, kalo nak suh mende tu cakar + gigit leh a try,,

Saturday, April 09, 2011

sy syg awk, awk pon syg sy,
tp nape awk layan sy camni?
n nape sy layan awk camtu?
sy pon xtaw,, awk pon xtaw..kan??
ni sume sebab ego kite terlalu tinggi yg merugikan diri sendiri..
x gitu??
mungkin layanan sy kt awk x cukup spt org laen layan awk, sori !
mmg sy x pandai layan org..yeah, mmg sy x pandai,,
ape yg sy tahu, sy just saketkan ati awk, kan? yeah! mmg sy selalu bt awk saket ati...sori !
dah tu, awk nak sy buat pe??? ngaaaa..
adekah satu kesalahan besar awk kenal ngan sy?? waa *sedey meyh*.
seriously sy kate, bersyukur sangat2 dapat kenal ngan awk,
tapi awk, sy xtaw la,,

dah dah, don't touching touching...more loving~

Monday, April 04, 2011

jom maen netbol kt cendering, hoho!

setelah tarikh plawanan netbol dtunde dan ditunde lagi, akhirnye, tarikh muktamad lagi keramat bg 'kejohanan bola jaring mssmdkts' 3 APRIL 2011, amek tos, haha, preparation sume da ready, hom, tp ramai yg injured sbb last trenim maen-maen,..

macam bese, sblom kol 7.15, sume kene ade dh kat sek, aq sampai sek awal, TAPI, guard tangan tetinggal ler pulak, haiyya, cane ni? takkan nk biakan je kot? xsyg lengan  ow, saje nk bg kulit tu itam!..oke, panic! tipu kalo xpanic!!  nak balek umah balek, memang x sempat, sbb bas dh sampai, mujo ler, driver bas tuh mude agi, haaaaaaaa,,,bodek jom! hahaa, naek je bas, aq oyak kt driver tu, '' banggg(manje ea).....benti kt tepi jln kat tu tu tu tu bole?? nak amek barang..tetinggal!. dye pon kate, ''oke, kalo sampai tu oyak ler kat dye.''
settle poblem aq, hoho,,,


sampai je, terus tengok jadual, amek tos, team 18, jumpe ngan panji alam, anti tuh!!! last year a, taun niy oke je, tadak gado-gado maa...lepas lawan ngan panji alam, lawan ngan sek seri nilam jugak, petang tu, jumpe ngan bukit besar,,suku akhir jumpe ngan imtiaz..

1st game uh, aq debo perut da niyh, cane la lawan ngan panji, men psycho ke tak?? men boooo ke tak? bongak! mengak! start je game uh, oke je, goal, goal, goal, and goal! waa, terer eh, haha, tak penah bola terus masok goal kalo lawan ngan panji alam, RESULT >> 9-0,  SMK SA menang!! booo sama dye, tula gong sangat, wek,!..ada, stop! xbek, yg lepas, bia je, taun ni niat stamad xmo gado ngan sek len, huhu


2nd game, lawan ngan seri nilam, waaa, aq pon terkezut jugak, SEBAB! time stamad vs panji, awop seri nilam kan maen agi sokong stamad,, heran aq,, siap bismillah aq time aq nk shoot. btw thnx kawan, ..lawan punye lawan, maen maen maen,, RESULT >> 16-2,  SMK SA menang lagik! copcop! jangan cuak agi, bukit besar pulak pasni, hoho

3rd game, smksa ngan bukit besr, gilak memang sengit giler vavi r, haish! RESULT >> SMKSA kaloss,, 5-6..tp leh gi suku akhir jugop..mase suku akhir, lawan ngan imtiaz, kalah jugak, tp x heran la, sebab awop2 dye ni, dah msok bnyk comp, n mmg terer r der..mmg ngange mulot aq tgok dye maen,,
ni sume result tuk bawah 18,,

bawah 15, 1st game jumpe ngan SMK DRI, RESULT >> 5-5. serii??? yep, oke la tuh,,2nd game, jumpe ngan panji alam jugak, haha, menang,RESULT >> 6-2.. lpas tu jumpe ngan *yg ni aq x igt, sb aq xtgok!
tp dpt pegi suku akhir jugak, pulak tu, suku akhir jumpe ngan SS,,kalah, kire team 18 n 15 dapat naeib johan kumpulan n due2 team dapat g suku akhir, syukur alhamdulillah :p


xpe, next year try agi skali, kalah dgn bermaruah, tu yg penting ^peace^......yg aq perasan, memang awop2 ni, ade smangat sepasukan, n ley bekejesama, happy+enjoy=TIRED!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...