lebiu lha

Thursday, December 30, 2010

tolong jauhi diriku..

tolong jauhi diriku? sape2..hehe..aq xsuke la bile dye dtg dekat kat aq, xtaw nape, dye nih cute, comey, manje, ish kalo org len msti suke kat dye nih, tp, nape aq x?? knape, knape knape? jap! ada, pliz don't be psycho..hoho
sape dye nih. dye KUCING .aq geli kucing, xtaw nape, mmg dri kecik aq takot + geli kat kucing..ahha

bkan brmakne aq xsuke kucing aq benci dye, tdk sma skali ok, aq syg kucing, cume xley sentuh2..kalo dye lalu tepi aq, komfem aq menjerit..kelas vokal brmula la time tuh, huhu, kalo kwn aq yg sorg ag, tkot kcing yg bru lahir j, aq xkire besar or kcik, smue aq takot..

bile adik aq taw yg aq niyh takot kucing, grr, mmg da jd hobi dye, kalo aq mrh2 dye amik kucing, amik kau..haha..aq pe lg, lri + klas vokal la..ahaha..time dye tnye aq,.

my mucuk: angah takot kucing k?
angah(it's me k) : takot? mne de takot, angah mlas pgang kucing sb tgn angah kotor (alasan smate-mate)
my mucuk: angah tipu, xkan tgn angah tiap2 mse kotor
angah: (o tdak, prangkap2) herm. huh..

aq pom control brani la dpn dye tuh, huhu, kalo x, jtuh la standard aq as sis, kan3..huhu

Friday, December 24, 2010

result o rsult

olley

ok2, smalam brsmaan 23-12-2010, smue calon PMR 2010 kne pegi amik rsult kat sek msing2, aq punye dupdapdupdap bgon pagi debar nk amik rsult. pkul 10 stgh pagi aq pegi sek ni, smangat nk amik rsult, time aq smpai sek tu, geng2 aq x sampai lg, kire aq yg 1st la, huhu..
spuluh mnit kmudian KOT, iera n dasmine pon smpai, aq pon join dieorg la, adoii, tangan aq punye la sjuk+ketar, debar nk amik rsult ni,, sbenarnye aq smangat nk pegi sek tu nk jmpe kwn aq yg sorg ni, tp ble die dh smpai, die bt derk je, aq pom x taw sb pe, m***, aq mtak maaf kalo aq ad wat slh kt mu, aq nk kabo, aq iklas kwn ngn mu, n thnx sb sudi jd kwn aq slame setahun! wlwpon stahun, mcm2 dh kite buat, suke nangis same2, banyok dh rhsie aq mu smpan, n rhsie mu aq smpan, wlwpon skrg ni, mu xrapat ngn aq, tp aq akan igt smpai bile2 r, knangan mnis kite ow,

bile nmpk cg hasnah msuk pintu dewan, aq pom makin nrves, hish, aq xmo jd yg 1st amik rsult, huhu, aq bg mber2 aq dlu amik rsult, alhamdulillah bf aq dpt rsult yg cemerlang, aq igt agi ayat dye, ''wow, lebih dr target,'' wlwpon rsult aq x hebad mcm rsult mu, aq hepi gk sb mu dpt rsult molek, mu hepi aq hepi, mu sdih aq tmpang sdih, tu gunenye kwn, kan? 

time aq amik rsult aq tuh, aq trus kuar, sdih katekan, aq kuar tuh bkan nye aq xmo bagi kwn2 aq thu rsult aq, aq takot air mate aq ngalir time tuh, aq nih yg susah control emosi aq, kan banjir dewan sek ssh plak..
msuk j kete, mcm bese, bom atom free meletop bile taw rsult aq ni, xpe la, ape boleh buat, dah nasib badan...siyez, mule2 aq xleh time kenyataan rsult aq truk mcm tu, tp aq amik iktibar dgn ape yg trjadi ni, maybe Tuhan nk uji aq kot, bak kate org, ad hikmah di sebalik ssuatu kjadian..skrg aq pon da cool ckit dr smlam, yg duk nengung sorg diri, moody tetibe, nk marah xtaw mnde..hoho.

k la, stakat ni j key diary..huhu
daa...
:D

Wednesday, December 22, 2010

makan angin @ batu buruk..huhu

hello my diary..huhu..cikiciki bombom..hoho


hee..ok2, aq nk cite nih, td kan, pkul spuloh stgh pg td, teha msj aq, ble nk outing g pntai nye, aq pon reply, dh arini x ujan, pegi ari ni pom ok pe..dye pom kate, hor molek2,, msj2 pnye msj, jd la nk kuar ari ni..
da komfem ni nk pegi lpas asar, aq ni pning, lpas asar tu pkol bape, mmg la asar tp pkol bape..adess..

msuk j wktu asar, aq pom cepat2 smyg n ciap2..teha pnye la msj aq, ada cpt la kuar2! naty abg aq marah..haha..dgn prangai kepoh dye tuh, ngn aqu2 jd songo..hhaa..smpai tdung pom pakai xbrape nk btol..hhuuhu
smpai j kt umah iera, aik, ila mane? hey where r u ?? upe nye ila xsampai lg, ngh to4 haha
adoii...

smpai je kat pntai ow, ujan!!! oooo tdakkkkkkk!!!!! xpe2, singgah a&w jap..haha..smpai je trus ke pantai..adess..aq n iera ni, pantang kuar mmg amik pic..adess..xkire dh, tgh hujan pon gatal nk pose! hish!!! 
time ni aq pling suke, aq n iera bukak slipar, konon nk amik feel r ni lalu atas air laut...time aq posing tu ok lgi, ombak x besar mne..time iera posing....warrrrrrrrrrrrrr..lintang pukang duk  lari SELAMATKAN DIRI, memang perghh la..sluar basah smpai k lutut..hahaha..aq ckp, ha niy bru ye org pegi pntai maen air,,haha
mmg rugi aq xrecord time tuh..mmg hhhahaha..dunno what to say la,.

lpas puas duk brgmbar, kiteorg duk jln2 xtentu hala, haish, plik j bnyi, ingat kan nk pegi kfc, msuk j kfc, fuhh pnjang gile que..xsanggup aq nk bratur pnjang..ahha...kluar j la, mkan kat food court je la jwpnye, xpe2 feel pntai tu still ade dgn angin nye..hoho..time aq nk amik mkanan tu ngn iera, ad la stu kdai ni, ceh mnyampah! grrr..luga nk mampos! ckp ngn customer lebih kurang, p la ko..aq n iera ltk blik pinggan tu, kbetulan kt ctu self service...aq pon pegi beli kat kdai sbelah..
makan punye makan..xsedar mgrib suda..haha..aq ni duk bmbang my mum kol je..adess..hhaa..mane nk prasan nye, duk cbuk gosip, gosip mende tu, gosip mende ni..haha..adesss..time otw nk balek tu hujan..hujan lebat giler! bile duk lam kete tuh, xtaw nk ckap sal mnde, duk cbuk sal rsult r, esk kan rsult kuar..heheh..

bile aq kuar j dr kete teha ow, jalan kedek2, bommmmmmmmmm hujan je, xde bom pon, hehe
hujan lebat, aq pon berlari, 'bebas tuk brlari mengejar impian' hesh ni aq nk nyanyi lagu TOMOK-BERLARI ni.hehe..aq pom smpai umh ngn slamat..huhu
dat's all for today..hehe


k la, c u later daa..
:D

Saturday, December 18, 2010

bile da cuti..hurmmmmm!

oit3 hoi3..hee
..olley...klo versi ira, olla kan..hehe..olley vrsi adda..haha
ok2,,ari nih aq nk cite sal jap gi aq nk pegi oliday skali pegi umh kazen aq nikah..bkan nye close pon, tp mama aq tu smangat sgt nk pegi..erghh..aq tanak pegi la wei..nk duk umah je..haha
nak pegi oliday je..ta minat peg umh org kawen ni.huh!

bru aq prasan, da lme giler aq x updated blog aq ni..sure mu rindu aq kan blog..hehe..songo je dngar..mnde erk songo uh,, ahha,,hnya adda yg songo je taw..huuhu...alang2 da buke blog ni, aq nk cite lgi nih, tataw nape tiber2 je mood aq ilang sjak due menjak ni..org buat lawak aq senyum je,,kalo dlu, pantang buat lawak gegar meja aq duk goyang..ahhaha..

hom, k la mood aq ilang dh ni..tibe2 je an..hiii..naty aq pegi oliday kt kuantan mne taw mood aq singgah balik..haha..tataw mende la..

k la, stakat ni j oke..mood da lri..hehe
c yaa..
:D

Thursday, December 09, 2010

outing paling da bomb r ♥ ♥ ♥!!!

hello ello ellloww..hehhee
okeh2..aq nk cite somting ni..tadi kan, aq ngan mber2 baik aq kuar g jalan2..hurm macam biase..kalo kuar je mesti amik pic n p0se sne p0se sni, xkire tempat la..
nk kate lame x lame sgt,,hurm bayangkan la dari pkul 11.30 pg smpai la pkul 6 ptg.hahaa..kiteorang solat kt surau ok!..hehehe

smpai je kt mv, aq trus jalan kedek-kedek ngan iera..jln pegi mne?? pegi order hot plate la..hahaha..mkanan favourite aq ngn dye tuh..tp aq order kuey teow iera order mee..laen sgt2 taste kiteorg kan..hehe..wlwp0n taste mknan tuh laen, taste hati sme xpe kan..bhaha...mkn punye mkn. kutuk pnye kutuk..abis dh mkn..ahaha

selesai je aq makan, aq lalu la kt tmpat dye basuh membasuh pinggan mgkuk kt mv tu..punye la terkezut aq tgok..betape KOTOR nye cre dye bsuh pinggan..dgn sisa mknan nye brterabur kt pggan bersih ow..laps tuh aqu n de geng duk bisik, lpas ni aq xmo makan dh kt mv..wek! kotor gilew..naseb baek x kena cirit birit or keracunan makanan..adess

tape2..kite lupekan part yg x brape nk menarik tu..huhu..kite ke part yg pling2 menarik iaitu tmpat kami p0sing slame stu hri ni..kat mane tuh? dkat situ la..mne? tuu,..haha..tmpat yg x disangke-sangkekan..dlm psaraya yg sesak dgn org tu kami buat mainan..haha..mmg nakal abis la td..nmpak bola je, terus posing, haha..adoii. nampak fitting room pon da jd gile..x ke pelik 1 fitting room 5 org yg terjah msuk..ahahha
aqu, ila, n iera bwak la selai bju sorg knon nk test..hampeh! ahha..msuk duk posing la, pe lgi..hhuhu..riuh punye riuh itula perangai kami iaitu KANAK-KANAK.   

 cantik kan kiteorang p0se ngan BOLA.ahahhaa(yg ni slh satu pic nakal yg kiteorang amik)

ok..lpas jln2 kt psaraya ni, aq jln pegi karok..ape karok tuh?? KAROKE la..huhu  naseb x hujan..hhaha
nyanyi punye nyanyi..JAP aq x nyanyi p0n sbenarnye, saje nk action cket..hehe kiteorang pon pegi jln2..jln2 smbil amik gmbr la....jln punye jln trserempak plak ngn cg sekolah..hadooiihh! tpi tape, cg tuh sporting xkesah mne la..

part yg pling dunno la, mmg ngokngek la..ahaha, ade ke ptot awop2 aqu ni msuk mcD ikut pintu tepi then kuar ikot pntu depan tnpe beli ape2?? ahhaha..gelak sorg2 la aq time kuar dr mcD tuh..ehhee..btw last kiteorang msuk mcD n mkan2 dlu amik gmbr dlu.. rilek2 dlu..huhu

ok tu la ending cte aq kli ni..hohoho..cket je an..hehe
nxt time klo aq kuar aq p0st pnjang2 gtu..huhu
k c yaa...
: D

Monday, December 06, 2010

thnx awk!!!! ♥ ♥ ♥

ok2..latest p0st ni..sory ra, aq jnji ngn mu aq nk p0st psal jerrrrawat kan..but next tme okay! arini aq nk cte sal s0m1 ni..adoihh..perkenalan yg x drancang n x disangke2..byangkan je la.. dlm satu hari..mcm2 yg jd..haha

mula2 aq p0m x sngke yg aq bleh rpt ngn dye ni..tp kteorg ad chemistry kot..hoho..mepek je ko ni adda..haha,xpe la, asal aq heppy kan..hehe..nape yg aq xcited sgt ni nk cite sal si dia?? haha..ok2..kisah ini brmula dgn adenye chat d fb..ahhaha..

aq duk cite sal band2 korea n cter korea yg aq minat je..aik tibe2 dye p0n ckp yg dy ni minat korea jgak..aq p0n h0m3 la..ahhaha..ape yg hom3 tuh? pape je la erk..hehe..aq suke au klo ad org yg phm jiwe aq ni..hehe

chat punye chat smpai tgh mlm..aik bkn tgh mlm ,smpai kol 4 pgi..haha..xpenah2 aq lyn org yg aq xknal lme cmtu..s0, kire dye ni bertuah la kan..hehe


k la..stakat ni j la cte ttg si dye..haha
c yaa..
:D

Wednesday, December 01, 2010

hujan+sejuk=lapar!!

hoit2..oit.woii..aq pggil nih..
haha..adess...msuk je blan 12(december) bermulalah musim ujan..bila da ujan tuh pyah la plak nk brhenti nya..adess..aq nih nk berblogger tgh2 mlm p0n t'bantut..jd aq brblogger j la ptg2 nih..mgurangkan rsiko kedinginan..muahhaha..pape ja la..


klau nk sgt on9 tgah2 mlm t'pkse la aq berselimut tebal..ahahaha
pew daa..hom2..hurmm kalo nk juhan, ko hujan la, tp jgn sampai bnjir suda..ilg trus nikmat sjuk..hahaha
kalo suda bnjir trus x bole on9..hahha
padam ngn muke,..hoho

stu agi p0blem time ujan nih, line ssah nk dpt..kejap2 lost connected..adess.mengom tol! ilg trus mood  berchatting..huhuuhu..kalo tenet jem ap lg yg pt0t aq buat...tido la, time sjuk2 nih.hhohoho..
mmg xde gangguan r tdo tme hujan..bkan nye xde gangguan, da mmg tido mati, org t'pekik kt tlinge p0n x sdar..adoiihh..

dat's all for today..to be continued ok

c yaa...
:D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...