lebiu lha

Monday, March 28, 2011

saye nak amek troli je, nape kotak nescafe tu jatuh?

salam

aq niyh semangat nak men netbol nak cari guard tangan, adoii, nak cari yang colourful, so aq ajak my abah pegi hock kee seng, kat bando kole ganu, hah, hujan memang la lebat, aq niyh, pikir due tige kali, nak bawak ke tak payung? hurmm, tak yah bawak r, wat susah jew, hoho

sampai je kt HKS aq pom naek tingkat atas sekali, tipu kalo aq terus naek tingkat atas, sebab aq tak taw kat mane guard yang aq idam idamkan nih duduk, (duduk? ade kaki ke??)....dah beli guard tuh, aq turun balek, cari air yang power-power, kasi power maen esok, 'kononnye' ahha!

lepas amek air tuh, air ni, penuh la pulak tangan aq ni, pe kate aq maek troli@ bakul, erm bakul kat pintu masuk, tak kan la aq nk kuar balek, haiyya.. tadak logik ma, so aq amek la troli, yang aq heran nye, troli dye ni, tak tersusun, separuh kat sane, separuh belah sini, oke, biakan! aq amek je troli tu, then aq tolak, banggg!!! booommm, berterabur sekotak packet nescafe 3 in 1.. mama! takod! haha, gilak, nak nangis jugak time tuh, tapi, COVER!  terdengar bisikan sore abang yang tak brape nak macho, *takpe takpe, bia je,*.

hom gambar ori + aq yg snap,, cane xjatuh dh troli tu rapat ngan kotak nescafe!

oke, dah dye kate biakan je, aq pon blah, aq tak nak bagi dye cam muke aq je sbenanye, haha! malu der.. sis aq pulak duk gelak bagaikan tahan kentut! manyak mengom lu sis! gua manyak malu, lu kasi wa manyak tensen! pe manyak manyak ni? pelat je dengar,

Sunday, March 27, 2011

jumaat jd referee, sabtu naek bukit, ahad maen netbol

salam..............................................tak ke lembik aq niyh, harihari ade je keje yg menanti aq, hoho, keje ow, letih la..xpe, demi nak sehat! cewah,

bank2 kt kole ganu bt bukit besar challenge, sume bank wajib sertai, konon support r. cessshh wt letih jew! pagi tadi, kene bangon awal, kol 7.15 pd hari minggu? awal la tu kan, abah aq kan maen agi semangat kejut aq bangon tido,.abah yg kjut? y not mama??? mama xde kat umah, dye kursus kt kb.. hoho, 2 hari abah handle aq adek bradek, makan minum sume,jgn harap abah nk masak, mmg makan kt luar la..hadesss

aq kan main agi bangon awal. tak breakfast + tak mandi ...yela, nk joging pagi2 hari, pas2 balek nak mandi plak, BUKAN  PEMALAS TAPI JIMAT...huhuhu,, jimat air la, adoiii...sampai je kt bukit besar, trus daftar, pegi daftar awal, padahal game start kol 8.30. oke, takpe, SEMANGAT katekan. huh!

nak tunggu smpai kol 8.30 tu lmbt sgt, so aq suh amy amek pic aq, hhoho, bosam bosam bosam!
tak dpt dnafikan mate aq bengkak! muke xmandi, ahhaa

pas2 naek bukit, sampai jugak aq kat puncak bukit besar nih, taraaaaaaaaaaaaaaaaaa

xle amek kat puncak, ramai sgt org, nt kang kate syok sndri pulak, heeeeee

sehari jd pengadil (nak cabut lutut weyh)

salam,.................. aq, farah, mira n alia dijemput  jadi pengadil tuk petandingan bola jaring belia dun paloh,
aq igatkan orang tue je yg maen, upe-upenye, budakbudak pon ade yg join, guane la aq nk jage nt, budakbudak, bile kite tiup wisel, nak ke dye dengar, yg dye taw, nak baling je bola tuh bia masuk gol. aq ni tengok je dyeorg men,

macammacam aksi aq tgok, ade yang lompat gitu, gini, senget, blari, bjalan, rilex, smangat, ahhaha, yg over gerak kaki yg aq tak tahan ow, aahahaha!. disebabkan ujan, memang la padang tu basah, n licin, ade yang pakai kasut, ade yg xpakai, heran aq, kalo xpakai kasut, lagi la licin!
pic yg 1 skali. smpai je, trus snap!




yg bikin aq terkezutt, adr budak ni, tetibe jatuh time nk amek bola, meh tgok aksi budak niyh!


aq pegi la tgok, da budak jatuh, kene la tgok



bukan niat nak gelak, tapi, 'TERGELAK'

bile aq tnye,
aq>> 'dik, leh maen agi ke tak? kalo xleh maen, kuar la,'.
budak tu>> boley agi,
aq>> dik oi, kuar la kalo saket..
budak>> xde pape, sket je




bersame akak2 yg spotim *peace!





lepas abes plawanan antare team paloh ni, aq pon pe lagi, click clack la, haha..


kteowg dpt trofil .waa jd pgadil pon dpt trofil ka? ahha,, holla,




nak balek tu, dpt lagi adiah, duk dalam bungkusan agi adiah tu, mlas nak buke, buat kenangan! haha..
penat dr pagi smpai ke petang jage org maen, tp bez,, pulak tuh, pnduduk kg tu TAK SOMBONG LANGSONG, huhuhu.. enjoy!

Tuesday, March 22, 2011

taknak jumpe, tp kene jumpe jugak! waaaaaaaa

haiyya, manyak masalah ma, tepakse tepakse tepakse ..camne aq tak idop lam kegeraman+kedoksukean+kedokselesean kalo tepakse duk lam satu group yang ade budak aq taksuke, wekwekwek,! bukan taksuke, tp ANTI ! anti bagaikan nyamuk yang gatal uh, sape suke nyamuk, sume taksuke! sape yg aq anti, mmg sume org taw, eeeeeeeeeeee

aq n de geng masok la kelab teater, act, bukan kelab teater, tp pertubuhan kesenian dan kebudayaan mai kt sek tuk tambah bil. ahli. kat sek sultan ahmad.. kelab ni dtubuhkan sbg kelab kompang kt sek aq, takdop aa lam list kelab teater, sbb sdye satukan teater lam kelab kompang, paham dokk? kire kelab kompang ade teater, hom gitu,

hari niy, ade pjumpaan klb teater, so aq ngn macek2 sekalian tak pegi kelab 'radio amatur'(RM)  la td, taw tak aktiviti dye ape, waaa, sangatsangat bez! haha, enjoy je, tak macam kelab 'RM' pejumpaan ibarat mari semate mate nak sembang ngan member, takde xtvti langsong! sampai je kat foyer, cikgu tu suh buat bulatan, campur a laki puan, tapi takde r sentuh2 tangan, haiyya!

lepas bulatan yg kami bentuk tu menjadi bulatan, cg niyh panggil yg ni kene dduk belah sane, tepi sane, hujung sane, tetibe dye tunjuk kat aq, aq pom hah?? okey, nk taw tak dye suh aq duk kat ane, kat budak yg aq anti, selang 2 org pulak tu, wah, mmg malang naseb aq,'' wey, mu igt cni baek2, kalo cg tuh tak suh aq duk kat mu, lalu tepi mu pon aq tak hengen! so, jgn pasan yg aq senyum kat mu ke ape k, sebab mber aq duk tepi mu! ''..

game dye bez sgt2, name game tuh, 123 BOLA. dengar cam senang kan, acu mu maen, haha, mmg nakal, care nak maen senang je, budak sebelah kite sebut satu, kite sbut la due, then yg sbelah sbut tige, pastu yg sebelah kpd sebelah kite kene sebut bola, sape yg tersasul sebut empat, OUT! ANDA SUDA KALAH! haha! satu agi game dye name JEBAB KATE.. game ni cam kene ade pekataan 'jebab kate' baru la kite kene ikot, e.g:
1) jebab kate angkat tangan kanan. so kite angkat la tangan kanan,
2)jebab kate pegang idung dengan tangan kanan, kite buat je la

TAPI BILE DA HANYUT/KOYA/RALEK
1) angkat tangan kanan, *anda jgn angkat tgn anda, kerana, bukan jebab yang kate,
2) turun kaki kanan. *anda jgn ikot la!
KALO BUAT JUGAK, kalah r, haha!

sangatsangat bez game ni kalo maen ngan orang yg tersayang n bukan anti. huhu >.<

Sunday, March 20, 2011

aku rase macam takkk?

oke, ngakungaku, bru lpas oncall. tetibe aq rase cam urm urm, tak bez lansom aq rase, huh, y? y? y? aq pom xtaw, oke, mase dpn kite jauh agi, stop pk yg bukan2, aq malas da nk pk, apatah lagi nk bayangkan, adess, kalo aq amek siyez sal ni, memang takde mood balek aq,
                                  




                                                         >< siyes kah?
                                                           >< main main kah?
                                                             >< saje saje kah?
                                                               >< suke suke kah?

 tangan kate : aq pom tak sure, tunggu n lihat je la (:

Saturday, March 19, 2011

akim? tomok? hotlink?

wah wah, pagi td, my sis ade ckap, weit, aq nk pegi primula ngan dira, akim ngn tomok ade buat private show, wah! aq yang tengah buat peta dunia lautan pasifik pom bangon! hah, bia betol? private show? kt primula, wawawa, dap a dap a, nak ikot nak ikot,! sorry, pakai tiket la dek, adesss,,,

CANE NAK DAPAT TICKET SHOW TOMOK NGAN AKIM UH?
kene beli ticket ke pe? bape hengget? kalo murah, aq pon nak ikot! oo tak tak tak, tiket masok adalah terhad! kene beli no maxis 'hot ticket' dulu, bru dapat, bole blah mu, aq ngan mira  beli no maxis hot ticket tak dpat pom tiket tuk show akim ngan tomok ow, aq beli mase jom heboh kat ganu, adess, pulak tu, my sis cakap, yang kena beli no maxis kat primula tu dapat poster+notebook. bia betol? mase kat jh time promote hotlink takde la plak bagi poster+notebook time beli no maxis ur, hish,

 tangan kate: seriously aq sangatsangat jelez kat sape yg dapat ticket ow, sbb aq tak dapat, grrrr,>.<

Wednesday, March 16, 2011

kegelakkan+keenjoyan+kesukaan yg melampao!

hahahhahehhhehehihihiihih..gelak gelak gelak, yela xkan nk moody pulak, moody xbez! huhu, cuti sek ni yg aq taw, enjoy enjoy enjoy, pas2 gelak gelak gelak, ble nk exam mengadap buku pon leh gelak, konfem sewang! haha, skrg nk on fb pon jd malas+frust mcm kentut xlpas! prnah rasekah? tenet jem pd tahap yg mlampao, ade j yg nk kne pjj aka pelempang jarak jauh, pang pang pang, ish mark zuckerberg mmg nk kne nih,

rindu yg teramatamat rndu nk tido kol 4-5 pagi, ape kejadah mu dpt tido lwtlwt ni? letih ade r, nk bt cmne dah bnyk keje, wow! bnyk keje? keje aq bnyk time cuti nih smpai tdo lwt ea. lyn lgu bez, chat ngan bdk yg aq xknal*knon bkawan bia bribu* bagoz pe, mengeratkan hubungan silaturahim, uhuhu

Thursday, March 03, 2011

macammacam aq dapat ari ni *BONUS*!

hola! ari ni, sek sultan ahmad ade bt perarakan maulidur rasul, aq mmg la join, smangat kam, aq join komfem semekk pon join, twin kam! pg tuh aq tgok erm, xramai pon yg dtg, mu mu sume kalu cg buat konsert kat sekola n jemput artis, sure mu sume mri sek kan? bab2 selawat trus jd malas, tula anak mude zman skrg! huh



erm disebabkan aq n mira xmo pkai kasut sek aq pakai kasut flat, ntah la nme lam bahase mlayu mnde, pagi tu ok lagi, tgah2 berarak tu aq dh rase pedih2. waw, tahan je, biakan, dye nk manje kat kaki aq n mira...
abes je brarak, smpaisampai, tgok.. kaki dh melecet.yeah. kaki melecet! bez sgt2, suke sgt, nak nanges pom ade, pedih doe! xpe, buat cm bese, *jgn tiru aksi mira bejalan time kaki dye melecet, krn sgt2 seksi!* hahaha!

otw nk balek sek, erm dlm sek agi, kat kantin kowt, ckin mai jmpe aq, dye ckp

ckin>> adda, hoki ade ptg ni, mai eh, pkul 5..
aq>> ok! [simple j kan!]

kaki dah melecet, nk pakai kasut pon susa, ni nak maen hoki, erm xpela, kesian plak kat sek2 tu, dh inform kt aq, xkan aq xmo pegi lak, pegi jela, trenim start pukol 5, aq pukol 5.15 bru bgon tido, *keletisan*! gagaga.... mujo time aq smpai ow, [pukol 5.45] cg sumi bt rilek j, ok mujo cg xmrh, nguuu~

oke, start maen an, maen maen maen, goal! hurray! yeay! aq sumbat gok sute gol td, haha, dap dos, yg xdap nye, aq kene katokan manje dri sape ntah, mmg suke giler2 kaki aq dibelai mnje oleh stick hoki..syg mu sgt2!


hasilnye>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> aq dpt bonus kaki aq injured kanan n kiri, tgn pon, bonanza kan? huh

y aq moody ? y aq xgelak time mu mu sume bt lawak?

mggu lpas, akhir bulan 2 la kot, sume mber2 aq tego, ada y mu moody ngat nih? mulut mu tuh muncum sgt! smile please! *tula ayt my macek! *   eh, aq xdk mood nk ckp r sb ada moody. kang xpasal2 dye mrah aq, *tula ayt semekk* sorie sgt2! moody aq dtg dgn tanpe izin! aq xluluskan pon dye mai doh, ade yg kate, ada, ade poblem ke? share la kat ila *tula ayt cine* thnx for all yg care bout me, terharu smpai gatal idong aq ni,


SEBENO-BENONYE aq otw nk drakula! haha, bg kaum hawa, mu sume phm op? nawok/pelawok/lebong/nipu/kecing kalu mu sume xtaw! ahahhaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...